Jídlo jako palivo

09.05.2018

Někdo žije, aby jedl nebo aby se přejedl a někdo jí, aby žil. Z jídla se stala obecně zábava a byznys, který nám má zpříjemňovat náš život a pod tlakem trhu a zisků z nás dělá budoucí pacienty dalšího skvělého byznysu s léčením. Snad už ani nemůže být více protichůdných a stále se měnících názorů na správnou výživu. Jak se v tom ale proboha mám vyznat? Komu mám věřit a kdo jakou informaci a s jakým zájmem dává? 

Myslím si, že je důležité podívat se na jídlo jako na palivo, na které pracuje naše tělo, které tady máme k dispozici. Vše, co do sebe nasoukáme, taky musíme zpracovat a zase vyloučit. Pokud se odbýváte špatnou toxickou stravou, tak si v dlouhodobém horizontu určitě uškodíte. Proto je důležité používat co nejvíce čerstvých a kvalitních potravin a přemýšlet, co jíte a kdo má zájem na tom, abychom si to koupili a snědli. Lepší je raději jíst méně, kvalitně a uváženě, než se,  jenom kvůli krátkodobému pocitu z jídla,  nacpat nesmysly, které zatíží moje tělo. Po několika dnech a týdnech, když změníte jídelníček a tím i obsah vašich střev, získáte neuvěřitelný pocit lehkosti a energie a to stojí opravdu za to a co vy na to?