Inspirativní víkend s Milanem

21.10.2018

Minulý týden nás navštívil Milan, talentovaný kuchař a vegan, na jehož asijskou a zejména vietnamskou kuchyni jsem se moc těšíl. Baví mě poznávat zajímavé chutě z různých světových kuchyní a stále se učit něco nového.

Vietnamská veganská hostina, kterou nám Milan připravil, byla opravdu excelentní. Měli jsme mnoho chodů, různé dobroty, ochutnali jsme tradiční vynikající vietnamské zeleninové rolky v rýžovém papíru, různé pálivé i nepálivé omáčky, pečené brambory, polévku, zeleninu, kterou jsme neznali a jejíž jména si ani nepamatuji. Ten večer se nás sešlo u společného stolu několik národností (z Finska, Česka, Vietnamu, Německa) a bylo to velmi příjemné, že si všichni znamenitě rozumněli a pochutnali na čistě rostlinné stravě. Věřím, že je to "jídlo pro mír", jak píše doktor Dahlke z Rakouska.

Pro mě to bylo velmi inspirující a hned v ponděli jsem si připravil smažené hedvábné tofu s rajčatovou omáčkou a jasmínovou rýží - abych postup nezapomnél, zkrátka jsem si to chtěl zkusit uvařit sám. Povedlo se a já ještě jednou Milanovi děkuji a smekám před jeho kuchařským uměním!

Přijeďte i vy vyzkoušet kuchyni ze všech koutů světa a poznat, jak může chutnat skvělé veganské jídlo se šestou chutí!