Domácí kváskový chléb

24.07.2018

Trochu práce navíc, ale výsledek stojí za to. Když párkrát chléb upečete, zjistíte, že to není až tak složité. 

Obchody jsou plné pečiva, které se dnes běžně zmrazuje, rozmrazuje a bohužel se do něj přidávají přísady, o kterých ani nevíme, proč by tam měli být a proč bychom je měli jíst. 

Když si upečete svůj vlastní chléb, to je jiná. My používáme celozrnnou mouku, kterou si sami čerstvě meleme v kamenném mlýnku. Dáváme více žitné mouky, k tomu trochu pšeničné nebo někdy rýžové či cizrnové mouky. Dále samozřejmě nějaké koření: kmín, černuchu případně trošku anýzu. A také semínka - hlavně lněná a slunečnicová. Kvásek si udržujeme svůj a sůl máme kvalitní diamantovou. 

Až k nám přijedete, dostanete náš domácí chléb ke snídani a můžete ho s námi i společně upéct.